Bayram'da memlekete gitmedim biliyorsunuz. İstanbul'da takıldım. Evimin koordinatlarının bana sağlamış olduğu avantaj mı desem dezavantaj mı desem karar veremedim, Taksim'de bir bayram geçirdim denebilir.
Hepinizin bildiği gibi "Taksim'de Yılbaşı Gecesi" gibi bir kavramımız var, lugatımızda yıllardır yer alan. Birkaç kez Taksim'de yılbaşı kutlamasına katıldım ama bu bayram fark ettim ki, ramazan ayının verdiği etki ile Taksim her zaman Şeker Bayramı sırasında yılbaşı gecesinden daha tehlikeli bir hal alıyor.
Evet, gözlemim bu oldu. Taksim Şeker Bayramı'nda, Yılbaşı Gecesi'nden daha magandik bir durumda. "Neeeee! Magandik'te ne demek oluyor dostum!" dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle açıklayayım müsade ederseniz. Efendim bu terim cümle içinde kullanıldığı şekle ve verilen vurguya göre çok çeşitli anlamlar taşıyabilen bir kelime. Bunu bayram sırasında kıçımdan attım! Aklıma gelen birkaç örneği size vermem gerekirse;
1- Maganda-Fantastik Karışımı; maganda öğelerinin akıl almaz boyutlara ulaştığının göstergesidir. Bu şekilde bir tabirle karşılaşıldığı vakit, bulunulan yerden ani bir şekilde uzaklaşılmalıdır.
2- Maganda-Futuristik Karışımı; yeni nesil magandalık ideolojilerinin gelişimini temsil eder. Faaliyet görülmeden kaçılmaması tavsiye edilir, lakin faaliyetle ilerleyen zamanlarda karşılaşıldığı vakit iş işten çoktan geçmiş olabilir.
3- Maganda- Tik Karışımı; magandalığı tiki varmışcasına, kontrolsüz olarak gerçekleştiren ve doğştan insanlığını kaybetmiş varlıkları ifade eder. Uzak duralım ve tepki göstermeyelim. Dediğim gibi sinirsel bir durumdur. Yapılacak birşey yoktur.
4- Maganda-Skolastik Karışımı; bu tarz magandalık durumunda Allah işin içine sokulmaya çalışılır. "Allah'ını Yiyim!" ve "Bunu yaratmış olan Allah beni yaratmış olamaz!" gibi seviyesi laflar ile karşılaşıldığı vakit magandanın dinsel faaliyetlerde bulunduğu anlaşılabilir. AKP'nin tek başına iktidar olduğu bu dönemde dalaşılmaması tavsiye edilir.
Bunlar ve bunların benzeri olan birçok diğer şekilde magandik kelimesi kullanabilir.
Konunun özüne gelmek gerekirse, bayram harçlığı kavramına artık karşıyım. Özellikle erkeklerin kendilerini bulmaya başladığı 15 yaşından itibaren kesinlikler bu adet kalkmalı. Çünkü bu yaştan sonra verilen harçlıklar, bu magandiklerin paralarını biriktirerekten bayramın ikinci veya üçüncü günlerinde, senede bir kez geldikleri Taksim'e gelmelerine sebep oluyor.
İstanbul nüfusu ve yüzölçümü üzerinde yapmış olduğum çok gizli bir araştırmaya göre, İstanbul'da 1.8 kilometre karelik İstiklal Caddesi üzerinde maksimum 2.223 tane maganda bulunması gerekirken, ki burada İstiklal'deki herkesin magandik olduğunu kabul ediyoruz, bu sayı bayramda 4.001 ortalamaya kadar çıkmıştır. Rakamlar ortada. Fazla söze gerek yok.
Son olarak belirtmek istediğim nokta, çok dikkatli olmamız gerektiğidir. Onlar içimizdeler. Bizimleler. Belki bir iş arkadaşı, belki bir okul arkadaşı ama içimizdeler. Yarın birgün kız arkadaşınızla yolda yürürken bir laf atan veyahut pandik atan veyahut kafa atan bir magandik gördüğünüz vakit beni daha net anlayacaksınız.
Not: Buradan yapmış olduğu magandalıklar ile önce Arena programına çıkan, daha sonra inanılmaz yakışıklı ve karizmatik yönüyle elektro-şok aletine konu edilen Tayyar kod adlı arkadaşıma "Allah belanı versin!" demek istiyorum. Umarım bloğumu okuyorsundur ve kim olduğunu anlarsın Allah'ın öküzü.
Sevgiler, saygılar.
Oturan Göbek
🌱🌸 Poema Budista 🌺🌿
5 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder